Veluwe Fotograaf Fenneke op tv bij RTV Connect Arnhem

Woensdagochtend 23 augustus zat ik om 6.20 uur op de fiets en kwam net na zonsopkomst aan bij het Herikhuizerveld om daar de zonsopkomst te fotograferen. Juist nu omdat de paarse heide nu zo mooi is. En ik hoopte die ochtend op een beetje mist. Wat ik vooral tegenkwam was een hele rij fotografen!

Een uur of twee later zette ik mijn mooiste foto’s in een Facebookgroep met natuurfoto’s en weer een paar uur later werd ik gebeld door de redactie van RTV Connect dat ze graag een item voor tv met mij wilden opnemen. Natuurlijk wil ik dat!

Zo ging ik donderdagochtend rond 9 uur op pad met verslaggever Benjamin Beernink (later kwam ik erachter dat hij die man was waardoor prinses Eloise van Oranje op stond om iets te zeggen van zijn gedrag op het terras, weet je wat ik bedoel?).

Na een fiets- en loopshot (als je weet van hun bestaan zie je ze op tv ineens overal) stelde Benjamin mij vragen terwijl ik probeerde mooie foto’s van de paarse heide te maken waarbij ik uitleg hoe ik dat doe en waar ik op let.

Het resultaat van dit interview zie je hier:

Hieronder een paar printscreens van mijn ‘minutes of fame’. Het item is ook op tv te zien.

Tijdens het interview (niet in het item of artikel gekomen) vertel ik ook dat ik eigenlijk liever nog met mensen de heide op ga om van hun foto’s te maken. Zoals met een zwangere vrouw en haar partner en dat ik dat dan het liefste in de avond doe bij de ondergaande zon zodat de zon tijdens het Golden Hour de buik zo mooi accentueert.

Of dat ik met een familie de paarse heide op ga om daar een mooie familiefoto te maken. Veel mensen vinden het speciaal om in deze periode met elkaar op de foto te gaan. Vaak is het een huwelijksjubileum waarbij de kinderen dat cadeau geven aan hun ouders.

Mijn paarse heide foto’s rondom de Posbank in augustus 2023

De Veluwe Fotograaf word ik genoemd in de tekst en het filmpje. Dat komt niet zozeer omdat ik een natuurfotograaf ben die de hele Veluwe fotografeert. Dat komt omdat ik eerder een website had die zo heette (die linkt inmiddels door naar deze website) waarbij ik uitleg dat ik graag met mensen op de Veluwe fotografeer. Ik zeg wel eens: De Veluwezoom is mijn studio. Hier fotografeer ik graag.

Wil je ook een shoot op de paarse heide?