Tijdens deze zwangerschapsshoot bij de Posbank, wat ik meestal in de avond doe, scheen gelukkig het zonnetje. Ik heb prachtige buikfoto’s kunnen maken met de ondergaande zon die de ronding van de buik mooi accentueerde.

Tijdens de gehele fotoshoot zagen we dat er een donkere lucht aankwam. We hadden besloten dat de fotoshoot klaar was en we liepen naar de auto (niet zo snel want de dame was behoorlijk zwanger).

Toen we de parkeerplaats al in beeld hadden, zag ik in die donkere lucht die nu wel heel dichtbij kwam (en het onweerde ook al flink) deze regenboog (later bleken het er zelfs twee te zijn, daarover meer).

Ik zei: ooooh we moeten echt nog even met die regenboog op de foto! We zijn blijkbaar nog niet klaar met de shoot!

Vriendlief tilde zijn hoogzwangere vriendin over een hekje (psst niet doorvertellen) zodat ik haar goed kon positioneren onder de regenboog. Mijn doel was de regenboog in haar buik uit te laten komen. Want je weet wat ze zeggen over het einde van de regenboog.

Na een paar foto’s (ook nog met vriend er bij) gingen we alsnog zo snel mogelijk naar de auto’s toe. Het begon al te spetteren. Toen ik in de auto zat begon het echt enorm hard te regenen en onweren. Ik reed richting De Steeg naar beneden en ik zag bijna niets. Gelukkig kwamen er geen auto’s naar boven gereden op dat moment.

Twee regenbogen

Bovenstaand verhaal vertel ik graag als ik op een markt sta met mijn eigen kraam. Deze foto neem ik altijd mee en spreekt veel mensen aan. Ik kan natuurlijk niet beloven dat zij ook zo’n mooie foto zullen krijgen als ze bij mij een shoot boeken. Soms ontstaan dingen en neem ik daar actie op en dan kún je met zo’n plaat thuiskomen.

Wat ik meestal niet vertel is dat ik op het moment van deze fotoshoot zelf een miskraam had. Ik was zwanger maar ik had net te horen gekregen dat die zwangerschap was afgebroken. Ik had dat niet verteld aan dit zwangere stel voorafgaand aan de shoot. Naderhand heb ik het wel verteld en toen zei zij dat ze wel iets gemerkt had maar het niet kon plaatsen.

Want ik nu dus zo bijzonder vind is dat die mooie regenboog verscheen bij de mooie bolle buik van deze zwangere dame. En voor mezelf heb ik gedacht dat die tweede vagen regenboog daar was voor de ‘baby’ in mijn buik…