Ik leg de liefde vast tijdens de Nacht van het Verhaal in de Dorpskerk in Rheden

Vrijdagavond 12 mei 2023

De tekst die ik heb voorgelezen (geschreven door Marjon Weijzen in het kader van ‘Nieuwe Rhedenaren’ vanwege het 450-jarig bestaan van de gemeente Rheden, persoonlijk gemaakt door mezelf):

We woonden in Zeist, in een flat met een peuter en we waren toe aan gezinsuitbreiding. We vonden een gezinswoning en die stond in Rheden. Vier jaar later, en twee kinderen verder, fotografeer ik, naast portretten en afscheidsreportages, ook dorpsfeesten.

De zoekopdrachten op Funda reikten steeds verder oostwaarts. We vielen in eerste instantie niet op de gemeente, maar op het huis. Inmiddels zijn we wel weer toe aan iets groters. Liefst in Rheden. “Met kinderen verkas je niet zo snel, en het bevalt ons hier prima.”

Mijn bedrijfsnaam ‘Uitvaartfotograaf Utrecht’ veranderde ik na de verhuizing in ‘Iklegdeliefdevast.nl’.

Ik barst van de plannen en denk graag met andere ondernemers mee over hun marketing. Mijn eleketrische bakfiets is een goed vervoermiddel voor de evenementen die ik fotografeer, bijvoorbeeld voor de Regiobode, en voor fotoshoots in de natuur.  Ik fiets inmiddels rond als de Fietsende Fotograaf.

Op begraafplaats Heiderust kom ik niet alleen om uitvaarten te fotograferen, maar ook om te wandelen met mijn jongens, die met een moeder als uitvaartfotograaf echt niet schrikken van een grafsteen. “Welnee: de lievelingsauto van onze oudste is zelfs een rouwauto!”

Foto’s gemaakt door fotograaf Fenneke Visscher (behalve de foto’s waar ik zelf op sta, daar lees ik namelijk mijn verhaal voor, die zijn gemaakt door Djina Karimi)